2021-06-10 947 瀏覽
今日搵食搵到去觀塘工廈入面, The Artlab by Favilla係開聯工業中心B座, 行到最入個入口先岩, 唔好去錯! 餐廳座位唔算好多, 我地平日lunch time時間上去, 成場full晒, 好彩有book到位咋, 估唔到咁旺場!慢煮封門牛柳定食 $108定食可以揀跟味噌湯/焙茶/黑咖啡味噌湯味道幾好, 入面仲好多料添, 好多昆布, 菇, 同菜, 幾驚喜!主角慢煮封門牛柳份量都唔少, 切開咗大約有10件左右, 經慢煮後牛柳好嫩滑, 又Juicy! 都幾重牛味, 配上燒汁食好重口味! 跟餐配有珍珠米飯, 上面仲有飯素, 撈飯食好惹味呀! 伴碟仲有薯蓉同埋沙律菜, 薯蓉食到有薯仔粒, 口感有層次! 而沙律菜好新鮮, 有芝麻醬, 好清新! ☘️整體餐點份量十足, 男士都一定會夠飽, 而且味道相當唔錯, 嘢食有誠意, 坐得又舒服, 係一個傾偈嘅好地方, 推薦!

慢煮封門牛柳定食 $108
定食可以揀跟味噌湯/焙茶/黑咖啡