2009-12-30 10 瀏覽
星期一同朋友及佢屋企人一齊嚟左呢度打邊爐,因為有些coupon就嚟到期要用,一早訂左位食9點後特價火鍋,服務員話可以8:45pm到,我們去到佢話未入得,原來係叫你早d嚟等第一張枱入坐,都唔算得得耐,但真係好多人,d仕應根本做唔切,所有野都要叫幾次先有人理你,我們八個人叫左好多野食.烏雞海底椰湯底-d烏雞係自己放落去,不算太入味,但都ok,雞都好味海鮮拼盤(附送一籃菜)-有一隻蟹,珊瑚蚌,帶子,八爪魚,青口,全部都好味及新鮮呀,隻蟹都好大隻呀,珊瑚蚌好爽甜,籃菜都幾多野,有些菇,菜及粟米等紅魚-原條,切到好薄,味道一般啦,但好抵食螺片-好薄,好鮮甜好味呀黃金炸腐竹-好好味呀,一放入d湯度一陣即食,好香口好好味,我們叫左三盤稻庭烏冬-好幼身,滑身,好味蝦滑-好似麵咁自己"即"入去d湯度粟米-細細件好甜蘿蔔都好甜,肥牛及牛柳粒都好好味,黑豚肉都好薄身好味雲吞水餃都好足料好味芝士丸勁好味,入面係流心芝士雞子-佢地話好味,都好大粒喎鮮魷-都好味,鮮甜食物水準真係幾高,但服務質素麻麻,d人講東話唔正,唔太清楚要求及表達需要,還有可能太忙所以好似唔夠人手.

紅魚-原條,切到好薄,味道一般啦,但好抵食
螺片-好薄,好鮮甜好味呀
稻庭烏冬-好幼身,滑身,好味
蝦滑-好似麵咁自己"即"入去d湯度
粟米-細細件好甜
蘿蔔都好甜,肥牛及牛柳粒都好好味,黑豚肉都好薄身好味
雲吞水餃都好足料好味
芝士丸勁好味,入面係流心芝士
雞子-佢地話好味,都好大粒喎
鮮魷-都好味,鮮甜

2009-12-28