放假專登行下西環,第一次黎西營盤,地勢好有趣,沿住大斜路旁邊開左好多小店,亦都有好多古老建築,成個社區好有活力被十字路口的一間餐廳吸引目光,呢間餐廳叫 88 High Street (即係高街),分別有室內及室外座位,無論係室外定室內,環境都好寬敞,如果天氣涼d,我一定會揀戶外,望住街邊風景慢慢食,更加有放鬆既感覺餐單都好好多食物選擇,我就揀左封門柳蕃茄意粉同埋辣雞肉薄餅封門柳蕃茄意粉:封門柳嘅質素非常高,牛肉肉質幼嫩,好有彈性,蕃茄汁好香,好開胃,意粉亦都做得好好,硬度適中辣雞肉薄餅:呢個pizza食落好有墨西哥嘅風味 ,Pizza嘅醬汁係辣辣仲帶點d油香雞肉配上芝士,又香又辣。餐廳座位都坐得幾舒服,亦有好多酒類選擇,係一個好適合Happy Friday 一班朋友一齊Chill 下既地方鍾意食西餐嘅朋友可以試下呢

餐單都好好多食物選擇,我就揀左封門柳蕃茄意粉同埋辣雞肉薄餅

雞肉配上芝士,又香又辣。

鍾意食西餐嘅朋友可以試下呢