2018-08-29
同女朋友週年紀念去食晚飯,去前已大概睇過大家推介,基本上「豬腩肉」係一致好評,當然要試,結果冇令我地失望,或者係本身我對呢個菜式冇乜期望,因為坊間既「豬腩肉」水準黎黎去去都唔會太大分別,所以呢個的確係有令我驚艷到,佢可以話肥瘦適中,加上佢既焦糖汁都幾入味,確係令到呢個菜式有加到分。另一網上較多好評既係「安格斯肉眼配薯泥」,我同女朋友都係唔食太生之人,點了7成熟,扒本身可能已醃了一段時間,基本上已入曬味,偏鹹,變相令到跟果兩隻汁唔太發揮到啲咩效用,不過整塊扒來說都係唔差,符合佢既價格。意粉方面點了「燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉」,本人唔太好大蝦,所以比女朋友solo食左,佢亦冇咩特別comment,意粉亦唔需要特別評論,因為香草蕃茄汁配意粉都唔會死錯人,基本上一定match。飲品點了兩杯MILKSHAKE,士多啤梨&榛子,亦冇乜特別評語,唯一評語就話飲品偏貴吧,不過都符合西餐廳既價錢。原本想試埋甜品,不過已飽到冇戰鬥力,放棄了。**||有一點要提提大家||**基本上我響openrice睇呢間餐廳既評分時,絕大部分人對餐廳食物質素評分是高的,主要扣分都係響服務方面,所以依家幫大家打定針,大家如
原本想試埋甜品,不過已飽到冇戰鬥力,放棄了。
**||有一點要提提大家||**
基本上我響openrice睇呢間餐廳既評分時,絕大部分人對餐廳食物質素評分是高的,主要扣分都係響服務方面,所以依家幫大家打定針,大家如果去,將集中力放響食物度就ok了。
但慶幸我當日遇到的服務員都算正常,當然未去到好好服務態度,但未至於網上評得咁差。
「完」
26-08-18