2022-08-14
星期日中午茶市,叫咗點心加鴛鴦炒飯,鴛鴦炒飯啲雞有陣酸醙味,同男經理反映都快速配合解決,取消Order,之後重新下單追加點心就無變味的問題。唯一女侍應態度極惡劣,明白星期日繁忙時段,但不至於來消費反被侍應呼喝,餐碗裝過酸醙的炒飯,問佢拎多隻碗嚟換,表現得非常不耐煩,都算了。一個後加甜品等了35分鐘,期間追了2次,第一次問完冇下文,第二次問,惡劣女侍應跟進都冇去跟進,就大大聲話「蒸梗俾你呀,等下啦!」最後等到科學園滿額消費免費泊車的2小時都過鐘了,決定唔再等,搵另一侍應表示要取消埋單,另一侍應先話原來之前漏咗單,跟手惡劣女侍應就拎個甜品出嚟話做好(由落單起計約40分鐘),叫佢轉外賣包裝,點知佢很晦氣嫌麻煩,我問佢「而家你哋漏單唔係我嘅問題,你點解可以咁差態度?」點知佢大聲回應「漏單關我咩事?」我先生見到我被不禮貌對待,上前同惡劣女侍應理論,惡劣女侍應仍不認為自己有任何問題。無論漏單係邊位同事做錯嘢,都無理由調返轉作為客人仲要俾你出氣。食物質素一般,價錢中等(一個點心約$50),服務九流
食物質素一般,價錢中等(一個點心約$50),服務九流