2023-05-13
📍校長燒肉 - 大埔去完旅行返香港休息都有一段時間啦,係時候約朋友仔出黎俾手信啦😂今次約左係大埔嘅燒肉店食晚餐😋地點近大家屋企食完返去都唔會太夜呀!晚市燒肉放題 $248 (加一服務收費)入到去就見到自助美食區好大😍好多各式各樣既美食😋自助區有壽司刺身區/點心區/小炒區/燒肉材料區/邊爐材料區/花茶區/飲品區同甜品雪糕區!朋友見到此情此景如此震撼都不禁同我講聲: 哩到大到好似自助餐咁😂朋友負責拎燒肉類,我就負責拎邊爐+壽司刺身類!分工合作好快整張枱都係美食啦😋打完卡一輪之後📸我地就進入戲肉開餐啦喂!🍣壽司方面全部都岩岩新鮮製作出爐,睇住店員一碟碟由廚房拎出黎放好👍🏻火炙類嘅壽司仲係暖㗎🤤仲有陣好香嘅火炙味道🔥我同朋友最驚喜係焦糖玉子壽司🍳焦糖大大塊滿佈燒玉子上面!甜甜地夾埋壽司好好味😋邊爐方面我拎左個鴛鴦鍋煲,試試佢嘅壽喜燒味湯底同埋日式豬骨湯底!淥肉類我哋鐘意壽喜燒湯底,因為甜甜地可以釣出更多肉味!淥菜類我哋就鐘意日式豬購湯底,更加清甜好味道!鴛鴦鍋貼心設計淥肉淥菜都可以任君選擇自己口味👍🏻最後嚟到壓軸嘅燒肉啦🥩燒爐上面有張隔油紙,可以吸收肉類油脂食落健康啲之外,都方便職員乾淨換爐👍
晚市燒肉放題 $248 (加一服務收費)
最後嚟到壓軸嘅燒肉啦🥩燒爐上面有張隔油紙,可以吸收肉類油脂食落健康啲之外,都方便職員乾淨換爐👍🏻一舉兩得嘅設計好聰明!俾客人多一種安心乾淨感覺❤️
🐂牛魔王嘅我最鐘意食燒牛肉!肉類有漬過本身都好夠味道,我覺得唔駛蘸豉油街都已經好夠味好好味啦!朋友就最鐘意燒雞翼🐔雞翼大大隻而且有好多款唔同口味!有咖哩/香辣/土匪/原味口味等等!每款都好出色好惹味😋
食到尾聲嘅時候我就拎出手信送俾朋友啦🥰好開心地朋友都好鐘意我嘅手信,再加上食得咁滿足真係唔捨得走呀!約定下次再黎呢到飯聚放題,大快朵頤試埋其他今日未試過嘅款式😋
T-able 指數: 4.3/5