2019-04-23
今晚同朋友兩個人晚飯,想搵個坐得耐啲嘅地方傾計,就揀左新都會間潮庭。先講野食,係OK的,揀左孖寶蟹煲同抄魚麵,蟹算鮮甜唔係雪藏感覺。椰皇燉雞湯算好飲。但是日焦點絕對係落單時候:第一個男侍應黎,我指住個蟹煲同佢講要呢個蟹煲,點知隔幾秒佢問返我,要蟹煲還是魚... 咁就重申要蟹煲啦,然後再另外落埋兩個椰皇燉雞湯,個侍應落完單準備去入機,走之前(用幾差嘅態度)提醒話食孖寶就無信用卡優惠,我地話OK無問題丫。點知過左陣個部長走過黎,又係用幾差嘅態度話「你地食呢個無信用卡優惠架吓」... 我地心諗你同事咪提過咯,咁又同佢講OK啦,心諗你快啲落單啦好無呀唔該......好啦跟住終於落好單,有個女侍應埋黎俾張單我地,又係態度差咁講「嗱你地食呢個孖寶...~~~」大佬就算你地之前俾人投訴過都唔使三個人黎每日講一次下話?!態度仲要都係差!!再睇真啲張單,喂個椰皇燉雞湯呢?!幾樣野都落漏有無搞錯,淨係掛住戴頭盔!食之前已經嘔血!野食係OK嘅,但如果黎食,記得準備好無限EQ。
野食係OK嘅,但如果黎食,記得準備好無限EQ。