2023-10-01 650 瀏覽
幾年前食過一次 覺得正正常常又有海景 就再嚟落order問有咩茶推介職員答:都係breakfast tea earl grey嗰啲聽到我都窒一窒食過咁多間4/5星酒店下午茶都未見過職員會咁誠實唔心息再問:咁冇其他特別啲嘅款?佢就揭咗去另一頁我:hmm可唔可以介紹下?佢:其實係個香味唔同 個味都係嗰啲咁我都死心費事再問 叫咗silver moon的確嚟到係茶包嗰啲。以前去其他酒店都係用茶葉泡 會解釋吓呢款茶有咩特別 以為正常質素都應該係咁 而家先知原來係exceptional🫡坦白講 食tea都唔係expect好好食嘅呢度質素不過不失 擺得入口 2點半入座 menu寫住6點先完當日突然要處理公事所以都坐咗好耐到4 5點就有人執枱當時仲有個macaron未食 但職員都照執咗我唔諗住食 只係覺得禮貌上應該問一問(其實去過咁多間都會問)到咗大約5:30就有職員直接遞咗張單話:麻煩六點前離座當下都幾愕然 對呢度嘅好應直線下降😇覺得自己只係喺一間普通Cafe 我諗問吓仲有冇野加/話時間差唔多完係正常?至少以往都未試過酒店職員咁odd地催埋單唔知呢啲係咪大家口中嘅麻煩客全程除咗要求過一次加水都冇re
幾年前食過一次 覺得正正常常又有海景 就再嚟

落order問有咩茶推介
聽到我都窒一窒
食過咁多間4/5星酒店下午茶都未見過職員會咁誠實
唔心息再問:咁冇其他特別啲嘅款?
佢就揭咗去另一頁
我:hmm可唔可以介紹下?
佢:其實係個香味唔同 個味都係嗰啲
咁我都死心費事再問 叫咗silver moon
的確嚟到係茶包嗰啲。

坦白講 食tea都唔係expect好好食嘅
呢度質素不過不失 擺得入口

2點半入座 menu寫住6點先完
當日突然要處理公事所以都坐咗好耐
到4 5點就有人執枱
當時仲有個macaron未食 但職員都照執咗
我唔諗住食 只係覺得禮貌上應該問一問
(其實去過咁多間都會問)

到咗大約5:30
就有職員直接遞咗張單話:麻煩六點前離座
當下都幾愕然 對呢度嘅好應直線下降😇
覺得自己只係喺一間普通Cafe
我諗問吓仲有冇野加/話時間差唔多完係正常?
至少以往都未試過酒店職員咁odd地催埋單

唔知呢啲係咪大家口中嘅麻煩客
全程除咗要求過一次加水都冇request過其他野
當日都唔係full house 甚至一半都冇
雖然sheraton唔係香港最top嗰一堆 但冇諗過係咁
純粹覺得酒店服務應該有返咁上下質素

埋單$370 送skincare sample set
唔貴 但唔會再去 唔會推介
even other restaurants in sheraton.
2023-09-30
5 分鐘 (堂食)