2024-03-19 206 瀏覽
早幾日同屋企人去咗呢到食lunch , 咁啱帶埋個仔出嚟所以變咗個BB x 朋友聚會。當日天氣唔錯,亦都唔算熱,坐係室外都好舒服,好多人係草地picnic 等等。呢度其實有好多唔同嘅餐廳選擇,所以假如呢度無位都可以試下第二間。好啦,講返食物先。呢度中午主要都係食點心,炒粉麵飯呢啲大路嘢。價錢唔算好貴,唔平,只係正常。而且食物都算有特色,味道算幾好,亦都有花心思裝飾擺盤。假如同朋友,屋企人嚟食吓飯都算係幾好嘅選擇。不過服務真係麻麻地,坐低咁耐都無人過嚟落單。落單嘅時候語氣亦都好似好催促趕時間咁,落單落得好唔舒服。食物就無乜投訴,只係佢哋推介個叉燒皇好乾。點心方面,蝦餃幾好食,爽口無臭味,皮唔糊。燒腩仔脆嘅,不過都係有啲鞋。小籠包操作正常,都係啲好港式嘅風格。炒咗個飯,同埋龍皇海鮮泡飯,兩者都係熱辣辣出哂煙,熱食乜嘢都會加分,確實係OK。而且後者由於係泡飯嘅關係都幾飽肚。同行8人,共銀 $2864。貴就真係唔算貴,只係服務唔係好好。最後我哋傾傾下計,個waiter 走過嚟話 『見大家都食完,不如趁得閒先埋咗張單佢』。唔知係佢得閒定我得閒,不過唔緊要,反正食完都差唔多走喇。溫馨提示:此篇文章

溫馨提示:此篇文章為自費食評,食物質素每日可能不穩定。