2011-12-09
第一次ORDER 芝脆雞外送,,,先要講講由我打電話去落單既情況先 !打去果陣.. 都響左勁耐先有人接聽,, 都吾緊要, 有個接線生聽左電話啦.. 我同佢講話要個"星期一至五"既套餐.....個餐要:: 5 號薄批 , 香辣海鮮意粉 , 炸雞 , 一湯一汽水最後比電話同地址果個接線生既時候.. 我同她重覆講左4次電話號碼 .. 佢先叫做將8個數字記啱曬.. 仲要話因為要電腦有第二位同事用緊.. 咁好心就用紙同筆抄低個電話同地址先啦.. 最搞笑既係...我同她講左我第一次叫.. 她竟然同我講..喱度無你紀錄喎..你地址係咩.. 我真係比她吹帳,,她把聲比我覺得她仲未睡醒囉!! 喱個外賣電話足足用左4分鐘.. 我已經無問她喱樣野食辣吾辣有咩材料果D說話..她都可以幫我落單落左成4分鐘.. 正常既電話ORDER 個客吾麻煩既2分幾就搞掂咖啦.. :S等左大概55分鐘..車手哥哥終於將我既晚餐送到黎.. 先睇張收據.. ORZ 見到收據上 寫住香辣海鮮焗飯.. 本身諗住打去要求換返.. =____="媽媽話等佢換得黎又要成個鐘.. 由他吧..我先無打去.. 個湯..鹹左D囉
等左大概55分鐘..車手哥哥終於將我既晚餐送到黎..
媽媽話等佢換得黎又要成個鐘.. 由他吧..我先無打去..
個湯..鹹左D囉,,吾該吾好落咁多增味劑啊味丹啊喱D調味料!! :S
個PIZZA 比預期中好味好多..薄得黎個邊都幾脆..D料都幾足 係個千島醬汁少左DD ( WELL DONE!)
炸雞都吾錯.. 食過幾間外賣PIZZA ..喱間係第二間好味的! (GOOD!)
最後由 香辣海鮮意粉 變左 香辣海鮮焗飯 .. OK既..不過食吾到想像中既辣~
題外話/補充資料:
[b]最後今餐既評價..
食物上.. 我同媽媽都讚好:D !!
無型服務上.. 要努力D喇~多D培訓啦..
作為接線生.. 一聽客人電話..首先講自己公司個名之後先再問客人想食D乜野..
之後記得覆客人一次ORDER左D咩.. 最後問完客人電話地址之後都要緊記覆多次..
咁先可以預防落錯ORDER.. 你地都吾想要麻煩車手兜多轉送返個啱既食物去客人屋企再收返個吾啱既食物..
咁浪費食物同時間咖嘛~係咪?[/b]