餐廳: 上海榮華川菜館
資訊:

之前寫過榮華的食評,前幾日又去吃了一直好鐘意食的雞絲粉皮要早一日打去訂先有得食,今次晏晝去打唔切電話嗌左每次必嗌的擔擔麵,呢度的擔擔麵係我食過最好食的另外碗鱔糊沙麵,男朋友大讚好呢度既小籠包不算最好食,但嗌得過,因為夠平兩個人食份量差不多~不過,呢度既服務真係,特別有個魁梧的哥哥同呀姐,對d客好似犯咁成日黑口黑面,果日隔離台有個爸爸拎起隻碟小小想麻煩佢收一收,魁梧哥哥見到即刻步操咁「你一陣先!同我放返低!!」搞到我茶都唔敢叫佢加我黎幫襯你,除左買你野食,仲買埋你既服務架喎,唔駛搞到班客好似你仇人咁丫。所以以前我成日黎,宜家都少黎喇。
之前寫過榮華的食評,前幾日又去吃了

嗌左每次必嗌的擔擔麵,呢度的擔擔麵係我食過最好食的
擔擔麵
另外碗鱔糊沙麵,男朋友大讚好
鱔糊炒麵
呢度既小籠包不算最好食,但嗌得過,因為夠平
小籠包
兩個人食份量差不多~
不過,呢度既服務真係
,特別有個魁梧的哥哥同呀姐,對d客好似犯咁成日黑口黑面,
果日隔離台有個爸爸拎起隻碟小小想麻煩佢收一收,
魁梧哥哥見到即刻步操咁「你一陣先!同我放返低!!」
搞到我茶都唔敢叫佢加
所以以前我成日黎,宜家都少黎喇。
擔擔麵
鱔糊炒麵