2018-01-25
平日lunch hour時段朋友話想試 請坐,話好似好好食,就一齊去食下!鋪頭細細一去到都要排隊,然後見到門口標住用餐時間30分鐘😨下,咁趕?不過一場黎到唯有照試。等緊既時候已經可以先點菜,等左20至30分鐘就到我地,不過3人坐2人枱坐位有d迫。坐低無耐就有得食,點左滷肉飯(細),紅燒牛肉麵同肉鬆蛋餅,凍珍珠奶茶。個滷肉飯既滷肉選得不錯,有肥有瘦,分佈都平均👍🏻不過係普通滷汁味唔係台灣古早味。有少量菜甫點綴😋睇落細碗但都幾飽。朋友話紅燒牛肉麵ok。我覺得個湯都唔錯。個蛋餅就普通。好普通既肉鬆,蛋味欠奉。至於個珍珠奶茶我覺得有驚喜!應該無用奶精,口感香滑。珍珠口感不錯,亦不會太甜。雖然佢唔係準30分鐘叫我走,但到40分鐘都真係必趕!杯嘢飲都未飲完唯有外賣杯帶走加1蚊。個人中意慢慢食,今餐有d趕,如果可以放寬用餐時間就好啦。
朋友話紅燒牛肉麵ok。我覺得個湯都唔錯。
個蛋餅就普通。好普通既肉鬆,蛋味欠奉。