知道monster有做黑夜時段已經經常幫襯三文魚壽司抵食!其他手卷即叫即做紫菜乾脆!:每次食完都會再送多張餐券希望下次再來,gd!不過今晚眼見年輕女經理處理方法,真令我氣憤難消兩個人食$5xx元,由於叫多左三至四碟 兩個人又食唔晒 埋單前叫他們打包wrap up 唔好浪費食物結果店員不批准帶走當然我有理論過打包wrap up與take away外買 字面分別而且我們已經幫襯到係每個月去幾次, 之前上一次食都可以打包不浪費食物,反而今次轉左另外一個版本??!!而女經理同我理論原因係 ““今次拿走有8件壽司,太多!張單唔係 大單5百多元而已!要拿走叫夠某個數目!””。 這3個是什麼道理?!我回覆她“如果真是單頭銀碼數目大,才可以打包吃餘食物,可以請問幾多數目?”女經理沒有回應 只是一味講“冇得打包” 越講越大聲音,令其他客人都聽到 。令到他人聽落是我們橫蠻無理,就算上次可wrap up打包,今次不可以。當中前後兩次有誤會,她的服務態度和處理方法,太不善意 !!而且有雙重標準。雖然到最後女經理有為我們打包那幾件壽司,但最後她都要對我們批評一句“妳的食物都放了一段時間,冰都變水,甘妳要唔要我
知道monster有做黑夜時段已經經常幫襯
三文魚壽司抵食!其他手卷即叫即做紫菜乾脆!
每次食完都會再送多張餐券希望下次再來,gd!

不過今晚眼見年輕女經理處理方法,真令我氣憤難消
結果店員不批准帶走

而且我們已經幫襯到係每個月去幾次,

。 這3個是什麼道理?!

就算上次可wrap up打包,今次不可以。
當中前後兩次有誤會,她的服務態度和處理方法,太不善意 !!
而且有雙重標準。

雖然到最後女經理有為我們打包那幾件壽司
但最後她都要對我們批評一句“妳的食物都放了一段時間,冰都變水,甘妳要唔要我俾多袋凍冰妳呀?”
細心欠佳,我也不明白不想浪費食物的態度在香港食店反而不推崇。

題外話/補充資料: 之前我睇openrice食評也有顧客打包,點解?處理方式太不合一。
2013-01-31
3 分鐘 (堂食)
  • 手卷