2006-01-25
14/1(六) 1:30pm今日放半晝,忙左5日暫且作個小休,預先叫男友黎等位,佢大概等左20分鐘左右.環境方面有點似翡翠/王家沙,傳統中式裝潢加陰暗燈光,枱椅以黑色木為主,枱與枱之間有一定空間,亦有大卡位,可坐6-8人.我地要左小籠包$28,蟹黃湯包$28,三鮮湯年糕$38,寧波湯丸$18.小籠包---一籠6隻,水準以下,包皮吾夠薄,個"頂"偏硬,肉汁及肉餃尚算鮮甜!但吾夠熱!反而欣賞佢淡黃色既醋,淡淡酸味吾會搶去小籠包味道!蟹黃湯包---一大個上,玩gimmick!上面插左枝佑既飲管,仲插住個"小心燙口"既牌仔!湯汁確實頗鮮,但蟹黃份量不太多,偏碎.外皮亦過厚!$28一次就夠!三鮮湯年糕---推介!雞湯鮮甜夠濃!年糕煙韌而且極之滑!蝦仁,火腿,白菜味道都吾錯!寧波湯丸---味道一般!感覺上糖水店會好食過佢!加埋一$125,個人認為吾抵食!服務亦未達水準!
寧波湯丸---味道一般!感覺上糖水店會好食過佢!
加埋一$125,個人認為吾抵食!服務亦未達水準!