2011-04-24
尋曰同阿女去megabox買嘢,行咗一陣阿女叫肚餓,咁就幫襯咗呢間啦!入去時未夠3点,所以冇下午茶餐,唯有散叫.諗住叫碗扎肉雞C湯河,佢話冇扎肉,越南餐廳都冇扎肉,我最後叫咗個烤猪肉湯河加椰青.先講食物水準椰青 : 唔應該有驚喜烤猪肉湯河: 芽菜青o香葉一碟,烤朱一碟,再加湯河另上。湯好味,有一嚿羅白超入味同超林,得果一嚿太少,猪肉烤得好味但唔夠熱不过等咗好耐。食物水準算OK!反而要講吓服務水平:餐廳係長形,左面係長梳化加散櫈,再加二人枱方便setting, 右面係3張4人枱加一張8人round table.本人到達時,可能未到下午茶時段,So唔洗等位我大住個肚同一个3歲嘅女加一个背包被安排左面梳化位打對面坐,當時左右二邊都有客,我先点菜,等食物期間,本人右面枱客走,我就move 过去,而女兒就坐响我隔離,我地2個坐係梳化果迈、正當我餵緊阿女食粉嘅時候,2个staffs埋嚟叫我比返一个梳化位佢地,我同佢講我都係Keep二個位>,点解要我比返佢呢?佢話D客唔肯坐!我見到有人等位,但都有其他吉枱,佢地D咁嘅處理手法,完全唔似一間連鎖食店、茶餐廳都唔会咁!really ridicio
先講食物水準
椰青 : 唔應該有驚喜
反而要講吓服務水平:
really ridicious. i wont go there next time. no respect