✿性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕✿好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑✿服務指數:🌕🌕🌕🌕🌑✿環境指數:🌕🌕🌕🌕🌕.今日去左間非常有特色同歷史既咖啡店—大和堂.至今已經超過80年歷史😳由醫館,變做藥材店,再活化翻新成呢加既Cafe..睇得出呢間舖係放左好多心機,保留左好多舊有既物件,如百子櫃、牌匾,部分食物更融入左中式/藥材口味,甚至連餐牌都好有特色。.平時除左連鎖咖啡店我會重覆去之外,其他好多時都係去一次就算,但呢間我覺得第日要再黎😌因為我仲未試佢啲蛋糕呀,下次要試紅棗山楂芝士餅🥰.-✦埋單:$446 (no service charge)限時75分鐘-✧ Espresso Tonic $48✧ Latte $50✧雞蛋仔與雞(可選薑汁糖漿或西檸汁)$118👍🏻極大份量,淨係雞都有7-8舊,個雞都炸得幾好,我進食速度極慢,個雞皮都冇淋到,雞肉又滑,另外個雞蛋仔都係唔錯,淋左汁上面都仲係脆脆地,整體酸酸甜甜都幾好食。✧麻辣蛋牛三文治 $168👌🏻個麻辣汁都真係有啲啲辣度,唔錯,但夾住塊牛排可以淋多少少會好啲,因為個多士面又脆,但肉又唔夠淋,容易磨損嘴🫣✧咖啡朱古力曲奇 $28👍🏻唔算係軟曲奇,又唔算脆曲奇,
✿性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕
✿好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
✿服務指數:🌕🌕🌕🌕🌑
✿環境指數:🌕🌕🌕🌕🌕

✦埋單:$446 (no service charge)
限時75分鐘
✧ Espresso Tonic $48

✧ Latte $50

✧雞蛋仔與雞(可選薑汁糖漿或西檸汁)$118👍🏻

✧麻辣蛋牛三文治 $168👌🏻

✧咖啡朱古力曲奇 $28👍🏻
唔算係軟曲奇,又唔算脆曲奇,係少少軟既狀態,不過都係幾好食既,因為好多時軟曲奇係甜到牙骹都軟埋😂呢個甜度真係好適中,朱古力味都幾濃,唯獨係食唔出咖啡味

✧紅棗當歸曲奇 $38😳😳😳👍🏻
呢個真係好睇你個人口味,我自己就好鍾意🤭好好好大陣紅棗當歸味,仲甘甘地、甜甜地,不過如果唔鍾意苦味既話,咁就唔岩你食喇