2018-06-02 313 瀏覽
今日同朋友隨緣搵間餐廳食午飯, 經過見呢間餐廳好大,有好多食物種類選擇, 我哋就決定入去試下。餐廳主要有幾類食物, 包括雲吞麵、盅頭飯及點心, 我地各自叫咗一碗雲吞麵同一碟油菜。 雲吞麵~ 聞起嚟非常香 ,我唔sure,但覺得好似蝦子味。 雲吞皮薄餡靚, 啲蝦好新鮮好彈牙, 好好食。 湯底鹹淡適中, 食完唔會好口渴, 應該冇乜味精。菜心~ 烚得軟硬到啱啱好, 加咗少少熟油,好香。我哋坐卡位,對面有兩位好斯文嘅日本藉太太, 佢哋order咗蝦餃同燒賣, 睇起上嚟好似好好食,於是我哋又跟佢哋order。佢地見我地跟佢地order, 豎起手指公點頭笑住同我地講 : Oishi 蝦餃 ~ 皮又薄又滑,餡又靚, 蝦好新鮮, 一客兩件,兩個人食啱啱好。燒賣~ 比蝦餃更好味, 餡料同口感更豐富, 都係一客兩件。Overall黎講,呢間餐廳嘅食品真係幾Oishi ,值得推介!下次我會試佢地嘅蒸盅頭飯,見d靚仔食得好滋味咁。

菜心~ 烚得軟硬到啱啱好, 加咗少少熟油,好香。

燒賣~ 比蝦餃更好味, 餡料同口感更豐富, 都係一客兩件。

下次我會試佢地嘅蒸盅頭飯,見d靚仔食得好滋味咁。