2018-01-29
今次來到佐敦食韓燒放題,是日星期六晚價錢是$188+$10再加一$218一位。同場仲有其他幾間中式食肆。韓家莊位於大廈5樓全層,餐廳面積很大很闊落,唔會有油煙味。呢度連最細的二人枱都好大張,攞到成枱野都唔擔心冇位放,坐得舒服。巡巡食物枱,有點被食物種類的多樣性嚇倒,由沙律、刺身、壽司、炸物、小炒、湯水、甜品、至綿花糖機都有,當然不少得多種不同的燒烤食材,呢間餐廳真的是老少咸宜。沙律吧。熟食區。連豆腐花都有。韓國餐廳梗唔少得泡菜啦。燒烤材料不乏選擇。飲品類。雪糕及甜品。小朋友見到會有心心眼既自製綿花糖機。調味料是自助形式隨自己喜好配搭。餐紙上有個型仔Oppa 介紹如何搭配醬料同燒肉一齊食。呢度既爐火氣幾大,食物好快就燒熟,爐面都幾容易有黑焦,所以一定要定時自己加點油,唔好處就係眼都睇得見食左好多油落肚!總括來說,感覺這裡是一間很有誠意的餐廳,環境闊落,食物種類非常多,但食物偏油,有改善空間。
同場仲有其他幾間中式食肆。
沙律吧。
熟食區。
連豆腐花都有。
韓國餐廳梗唔少得泡菜啦。
燒烤材料不乏選擇。
飲品類。
雪糕及甜品。
小朋友見到會有心心眼既自製綿花糖機。
調味料是自助形式隨自己喜好配搭。
餐紙上有個型仔Oppa 介紹如何搭配醬料同燒肉一齊食。