2017-08-24
星期五既晚上同朋友去旺角食飯,因為朋友同我都係食肉獸,所以前一晚係openrice做左陣功課,決定揀漢和試試,仲book定枱先放工早左少少到旺角,仲有時間同朋友行陣街再上去,呢間漢和分店係正地鐵站出面,唔洗驚趕唔切去啊哈哈!一上到去講左訂座資料就帶我地入座,等都唔洗等,場內都唔full,如果walk in都唔驚冇位。一放低啲野就緊係即刻出去拎野食啦!我地夾左啲肉,仲見到有三文魚刺身同壽司,當然要拎返啲邊燒邊食,唔比個胃有空閒時間除左三文魚,場內仲有好多熱食,例如韓式炒粉絲(好食!)、三文魚炒飯(我覺得有啲腥)、碗仔翅(湯稀但多料)、薯條春卷韓式泡菜餅等等,最驚喜係有個芝士焗蠔仔(定帆立貝?),因為我都睇唔清係乜,淨係一舊野咁,但芝士咪濃幾好食!之後想再拎多隻,發現已經冇哂又冇擺出黎了講返啲肉食,其實我就唔鍾意醃得好勁既肉,但係朋友鍾意咁我都冇所謂啦肉類選擇有好多,豬有豬扒、豬頸肉、五花腩,牛有肥牛、西冷排、牛仔骨、仲有牛舌!而雞就有雞扒同雞翼,我最愛既肉就緊係雞扒啦成晚都淨係食雞扒,因為我只係覺得呢個好食食飽飽仲有胃食甜品!有維記雪糕、豆腐花、中式糖水同糕點,我最鍾意就係牛奶布丁同涼粉
食飽飽仲有胃食甜品!有維記雪糕、豆腐花、中式糖水同糕點,我最鍾意就係牛奶布丁同涼粉牛奶布丁夠creamy、牛奶味濃,細細一杯食足3杯先夠喉而涼粉本身涼浸浸凍冰冰已經好吸引,旁邊有花奶任加,我成晚食左兩大碗花奶涼粉,真係好食到停唔到口
總括黎講,漢和夜晚加一後收220一位,食物種類夠多,但係肉食味道一般,只係由熟食甜品搭夠,而且飲品種類真係好少,得汽水同盒裝雪梨茶,完全唔想飲同埋啲侍應都算勤快收碟,態度都唔錯,雖然整體冇大問題,但係如果再食韓燒我會將呢間放係較後考慮