2015-06-09 1404 瀏覽
一個人中午12點黎到風月堂, 只有1-2枱客, 環境都几清幽, 內有大量書藉可供客人閱讀. 我被安排坐在對正廚房通道, 感覺有點不自在, 但都心諗佢地正準備開午巿, 我又得一個人, 可能咁樣比較方便佢地坐位安排.我選了一個紅酒燴牛舌的午巿套餐, 餐包和周打蜆湯也很快就送到, 但侍應竟將食物放在我對面的座位上, 要我自己拎番過黎, 我頓時覺得 "這是什麼服務態度呢????" 味道是不錯的, 周打蜆湯都几多材料, 餐包也是微熱送上的. 之後到主菜, 同樣侍應又放在我對面的座位上就匆匆離開, 又是要我自己拎番過黎, 心裡已感十分不滿了... 牛舌共有4大片, 味道濃郁, 但紅酒汁的味道未見突出, 唔講都唔知係紅酒汁, 但味道是可以的. 不過4片牛舌的份量, 食食下都几漏, 我最後食左3片都冇再食喇! 配菜薯角新鮮炸起, 香脆可口, 而脆肉瓜清新解膩. 甜品是雪糕窩夫, 我一共催了3次, 等了半小時!!!!!!! 然後甜品還是放在我對面的座位上, 令我非常不高興!!!!最後來的熱咖啡, 香濃順滑, 但我礙於時間關係, 飲左一半已經夠鐘要走喇!

味道是不錯的, 周打蜆湯都几多材料, 餐包也是微熱送上的.

題外話/補充資料: 100蚊一個午餐, 其實唔算平, 我要求有服務質素都唔過份吖. 但呢度既服務質素, 真係差得令人非常不滿!
2015-04-22