{食盡荔枝角之日式 — Mata Japanese Cuisine }————————————————唔知大家平時去荔枝角站,除左去D2 place行,又有冇去長沙灣廣場呢? 今日偶爾行到上佢三樓,發現原來都有幾間特色既餐廳, 於是就揀咗呢間作為晚餐啦🥸🔸鰹魚 $98兩片又厚又肥美嘅鰹魚刺身, 表皮經過炙烤,帶黎兩種唔同時口感, 值得一讚嘅係佢配嘅醬汁好特別,酸酸甜甜, 比起平時刺身點豉油好食🔸 柚子胡椒雞頸肉串燒 $58一碟兩條串燒, 平時好少食雞頸肉,但係呢個串燒啲雞好juicy, 連埋柚子胡椒食, 真係覺得呢間餐廳係調味方面幾有心思👍🔸 芝士甲羅燒蟹肉意粉 $168甲羅燒配芝士夠曬濃味, 打開蟹蓋下面仲有一堆蟹肉絲, 等你自己可以慢慢撈落意粉到, 唔怕佢偷工減料🤣, 意粉質地屬於軟身,但唔會太淋🫡🔸Fuji mountain外型好似富士山咁,好岩打卡,有種飲緊波子汽水既感覺👍Overall comment: 未到八點食飯時間嘅平日,餐廳已經有超過 一半滿座, 睇得出都幾受大家歡迎, 食物製作用心, 店員待人有禮, 整體用餐感覺幾好!
————————————————

🔸鰹魚 $98

🔸 柚子胡椒雞頸肉串燒 $58

🔸 芝士甲羅燒蟹肉意粉 $168

🔸Fuji mountain

外型好似富士山咁,好岩打卡,有種飲緊波子汽水既感覺👍

Overall comment: