(永不回頭!)今日諗住行完維園年宵後到天后食晚飯,點知一入此店,中伏啦😢。 先唔講侍應服務態度差,媽咪已經等佢執枱已經企開一邊,但侍應仍呼喝我媽咪,我已經不滿。到落單時又十問九不應,不斷叫我等等,都算吧免影響心情,但印象已經大打折扣。但最㷫叫咗碟泰式濕炒河,但碟野黎到只夾咗一啖冇食過,已經一陣強烈酸叔味,即刻同個老闆娘理論!但老闆娘:「碟泰國炒粉係有陣酸味,我依度咁多食客,冇理由食材有問題。我地打開門口做生意,唔會有有問題食材。」爭論一輪,先拎走碟粉入廚房。過3分鐘後,佢堅稱冇問題,又話如果碟粉係冇問題我唔會取消,也唔會比你地改單!」依個擺明屈水!!!媽咪已經不斷同佢理論碟粉係有問題,話依度多人黎食,唔代表食材冇問題,要叫佢取消order。但佢唔肯!當下我聽到個老闆娘咁講法,我即刻同佢講,我唔想再同佢理論,如果你再唔取消order,我會打去搵食環署作評理,等食環署做化驗。當下個老闆娘唔信,仲話:「好,你咪叫囉!個老闆娘又不斷loop番之前講法…(廢話300字)」我懶理佢,直接上網搵食環署熱線,老闆娘見勢色不對,即口噏噏幾句後,即刻好利落地取消order兼攞走碟粉,仲幫我埋單😒但埋

。到落單時又十問九不應,不斷叫我等等,都算吧免影響心情,但印象已經大打折扣。但最㷫叫咗碟泰式濕炒河,但碟野黎到只夾咗一啖冇食過,已經一陣強烈酸叔味,即刻同個老闆娘理論!但老闆娘:「碟泰國炒粉係有陣酸味,我依度咁多食客,冇理由食材有問題。我地打開門口做生意,唔會有有問題食材。」爭論一輪,先拎走碟粉入廚房。過3分鐘後,佢堅稱冇問題,又話如果碟粉係冇問題我唔會取消,也唔會比你地改單!」依個擺明屈水!!!媽咪已經不斷同佢理論碟粉係有問題,話依度多人黎食,唔代表食材冇問題,要叫佢取消order。但佢唔肯!當下我聽到個老闆娘咁講法,我即刻同佢講,我唔想再同佢理論,如果你再唔取消order,我會打去搵食環署作評理,等食環署做化驗。當下個老闆娘唔信,仲話:「好,你咪叫囉!個老闆娘又不斷loop番之前講法…(廢話300字)」我懶理佢,直接上網搵食環署熱線,老闆娘見勢色不對,即口噏噏幾句後,即刻好利落地取消order兼攞走碟粉,仲幫我埋單😒但埋單時個老闆娘仲要我睇清楚我比$500,唔係$1000。我如果有心呃錢,都唔會為一百幾十嘈啦,更可況我還有點其他食物,以為我呃碟粉,有心食霸王餐,癡線
! 間餐廳叫泰出色,老闆娘屈水手法真是太出色啦!

所以話此店是有問題,也唔會有下次,唔想再有人中伏!要去食搵第二間食好過!年尾流流被人影響心情😞💔
2017-01-23