2014-05-26
難得7個姊妹齊腳,兼賀一賀其中一位姊妹再做媽咪,另一位姊妹再一下個月生得,找了一間網上食評大好的餐廳。大家事忙,約7時30分,約近8點先齊左3個姊妹,大家都叫左3個course的晚餐,早到者想上住前菜食住先,但問題就來喇,我地見人地有一兜兜麵包,於是叫店員比我地,佢都答︰"得得得!" ,過15分鐘都未有,於是再問,店員就話︰"廚師整緊呀,等多陣啦!" ,40分鐘過去,隔離二人檯遲過我地都有麵包吃得津津有味我地都未有,結局在近50分鐘的光景,約8點半,7個姊妹都來齊啦,足足1個鐘多D我地先有麵包,仲要係出口3-4次催才有!Why?可能大家會諗,麵包啫!使唔使狂催呀?問題係有大肚婆在,佢足足等左差不多70分鐘三催四請先有麵包!有無搞錯?common sense is not common? 遲來先有麵包,應該是送錯檯,送錯唔緊要,但係店員不了了之的態度令大肚婆嬲左!真係太過份!先來一輪惡劣的服務,再講講食物,水方面係一定要你開distill water,不提供tap water, ok,7個人開左2大支都無問題,問店員拿熱水,佢真係比一杯100度的熱水,問你點飲好呢?講返食物,真係唔錯的,
講返食物,真係唔錯的,不過上菜的速度真的太慢,又是要等的! 基本上幾個主菜水準都好好,份量也足夠。
叫了羊扒,7成就是7成,羊扒林滑,非常美味,嗜羊者如我大愛。另外試了黑毛豬,啖啖肉,很JUICY,煎得恰到好處,另外試了大蝦意粉,蝦夠鮮,炭火燒過,夠晒原汁原味。食物質素很好,
是整個晚餐最好的地方。
我地叫左3個course的version, 沒有餐飲,是食物"美" 中不足的地方。
3個course $3xx
4個course $4xx
5個course $5xx
我地叫3個course的version , 計埋distill water 之類再加一,埋單一人$470… 貴左DD,加上服務茶餐廳水準..,不推薦