2024-03-09 219 瀏覽
晚上7:30一行6人去到,一份常餐先上碗牛肉公仔麵,等到食完碗麵都未見炒蛋多士,另一份牛扒鐵板等了25分鐘,最後等了35分鐘才有焗雞扒意粉,所有鐵板餐湯同多士都係後上,只有飲品係最先上到。眼見坐滿晒客,但服務員眼見只有兩三個,可能人手唔夠但係如果食物質素好係好願意等雜扒鐵板雞扒和豬扒都好咸,明明餐牌上圖中係薯條但變左係薯仔,鐵板唔夠熱,餐湯表面係凍入面只係微暖樣似蘑菇湯但飲落係好多洋蔥粒味道奇怪。牛扒都叫做比較好少少。焗意粉個雞扒同鐵板雞扒一樣味都係好咸,意粉好乾。之前去過鰂魚涌和杏花邨食物質素係好過藍灣,而且呢度啲服務員可能唔夠人做嘢好趕拿拿聲放低碟野就走左去,問野就答你兩三個字就即走,感覺唔舒服希望呢間分店唔止服務人員數量要改善,廚房工都要改善食物品質同上菜速度和次序。
2024-03-08