2024-05-29
放工約左朋友食飯,朋友住堅尼地城,佢極力推介呢間泰國餐廳,話好好食又性價比高,就去試試佢!平日夜晚差不多滿座,食客睇落唔少都係街坊客。老闆推介平日夜晚的優惠menu,價錢又真係好吸引!椰汁雞湯 平時去泰國餐館通常都會點冬陰功,今次見到特價menu上有椰汁雞湯,就試試佢。椰汁雞湯有香茅、辣椒等香料,食落酸酸的很開胃。湯裡面有好多好多大大件的雞件,非常足料,而且雞肉煮得恰到好處,質感嫩滑。流心咖喱蟹肉包 俾menu上的相片吸引,叫左個咖喱蟹肉包試試佢。咖喱蟹肉包賣相非常吸引,看似一個蘑菇,很可愛😆 老闆細心地幫我們切開麵包,裏面的咖喱蟹肉醬就隨即流出來🤩 麵包焗得非常脆,加埋蟹肉醬非常惹味!泰式明爐烏頭 魚肉質鮮嫩,我地揀左加青檸辣椒湯底,味道清新,酸辣得黎襯托出魚嘅甜味。讚!燒牛肉呢道燒牛肉係老闆推介嘅新菜式。上菜時有驚喜,份量比想像中大。呢道菜真的超讚🤩👍🏻 牛肉燒得好好,肉的旁邊烤得焦脆,有微微炭燒的香味,而中間保持軟嫩,真係超級超級超級超級超好味呀👍🏻 很少餐廳燒得有這樣高的質素🤩 而服務方面,職員上菜速度快,態度好老闆會主動同食客傾計,與食客關係良好,感覺食得輕鬆愉快呢間餐廳果然
椰汁雞湯
流心咖喱蟹肉包
泰式明爐烏頭
燒牛肉
而服務方面,職員上菜速度快,態度好
老闆會主動同食客傾計,與食客關係良好,感覺食得輕鬆愉快
呢間餐廳果然有驚喜,性價比超高,下次可以再encore🤩