2024-06-14 302 瀏覽
我經OpenRice訂位,餐廳地址在銅鑼灣駱克駅2樓,點知去到搭𨋢見通告話已結業,好彩搵到張通知話餐廳搬了去「京華廣場」好彩隔幾棟大廈啫,嚇死😨。餐廳裝修跟之前分別很大,不再特色文青,反而像韓國烤店,有點失望手機點餐後,前菜很快就有,泡菜味道不太像韓國的味道,而且很碎✨✨🥢蜂蜜黃油炸雞(半份):炸雞🍗好大件,一咬不得了!塊皮脆到無論,甜甜蜜蜜又唔會立次次;雞肉有汁;仲配有一碟椰菜絲沙律+醃蘿蔔,好解油膩👍🏻✨🥢原味韓式炒年糕:公仔麵🍜比年糕多,不過有韓式魚片✨🥣血腸湯(跟白飯):血腸有5小件,每件一隻手指尾一節大小,真係到喉唔到肺;唔夠鹹可以加蝦醬做湯飯✨✨🥢豬腳(燉煮豬腳):豬腳大大碟,豬皮煙煙韌韌,骨膠原十足,配菜都唔少,可惜只有生菜、沒有芝麻葉,個醬有啲南乳味,一啲都唔辣😋P.S. 餐廳空調不足,食咗一半已汗流浹背,忍不住要求調大空調,點知待應姐姐話中央空調冇得校,佢哋已經同大廈商討緊,不過佢哋都好好攞把風扇出嚟俾我吹,態度值得俾個讚👍🏻👍🏻

蜂蜜黃油炸雞(半份)

原味韓式炒年糕

✨🥢原味韓式炒年糕:公仔麵🍜比年糕多,不過有韓式魚片

血腸湯

豬腳 (燉煮豬腳)

蜂蜜黃油炸雞(半份)