2023-03-03
📍 萬丸燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓自從去完日本返嚟好耐無食過燒肉!上次係係同層打邊爐見到佢裝修勁吸引,已經好想試,所以今日燒肉癮起就即刻醒起!🤩🤩餐廳裝修以木系為主,座位勁寬敞,坐得超舒服!💓💓 店員服務態度非常好,一坐底店員就介紹放題餐牌俾我,有四個價錢,我今次就揀左💰438 極上烧肉食放題,120分鐘日本壽喜燒,日本和牛五花,特級安格斯牛小排,安格斯牛胸腹肉🤩🤩🤩岩曬我呢食肉獸😋😋😋😋食物係用QR CODE落單,完全唔會有漏單情況!而且勁快就送上食物!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物方面超多選擇!而且樣樣都咁高質!佢食物上枱時勁精緻,完全物超所值!雞軟骨、炸和牛餃,一口炸豆腐,仲有天婦羅炸蝦!炸物超級好食!全部都炸得香脆又唔會十分油膩,味付海蜇又香,又爽又脆,必食!玉子燒,超精緻,可以即食嘅,放去燒一燒又有一番風味。另外の仲都放題有咁既質素我以為自己去左居酒屋🏮講返我最愛既燒牛🤩🤩🤩日本宮崎和牛五花肉,油花比例無敵!每邊燒10秒就夠,食落入口即融,好嫩滑🥹🥹另外仲有多款牛肉,牛舌、牛小排、牛肩胛、牛頸脊,好多好多,全部都超新鮮!!有醃製同非醃製,我自己就鐘意
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
💰438 極上烧肉食放題,120分鐘
講返我最愛既燒牛🤩🤩🤩日本宮崎和牛五花肉,油花比例無敵!每邊燒10秒就夠,食落入口即融,好嫩滑🥹🥹另外仲有多款牛肉,牛舌、牛小排、牛肩胛、牛頸脊,好多好多,全部都超新鮮!!有醃製同非醃製,我自己就鐘意非醃製,可以更加食到牛既原味道,所有牛肉都好有牛味!大推香葱薄牛舌,同牛舌!好好食🥹高質呀!!
另外豬肉都好岀色!有日本豚五花肉,日本干歲豚肩肉,日本豚眼肉,豬日本進口既豚肉,款款肥美,油香齒頰留香💓💓💓
另多仲有雞皮串,雞腎串,雞皮燒到脆口好滋味好邪惡,店員教落要放喺爐邊燒😋😋的確係正😍😍 仲食左鯖魚肉質結實,烤完有油香仲有汁;多春魚都好新鮮。
香蒜牛油藍青口,青口新鮮,牛油香蒜完美配搭😚😚。香草/白酒牛油雜菌,兩款都超好味,超香口!
另外仲有好多野食不能盡,食到濟又可以食下佢d salad 清下,好推薦佢個車厘茄沙律勁fresh!!🥗🥗
值得一提既係呢到有無糖有汽水,同無糖茶!😚😚😚好岩我💓愛甜既人,都有好多選擇🥂🥂🥂
最後,店員仲問我想要咩味雪糕,有雪糕先有happy-ending ,仲要係高質既Häagen-Dazs 雪糕🍦🍦🍦🍨
回頭: yesYesyes!! 。食燒肉最緊要係啲肉夠靚,無可置疑呢到啲肉全 部係靚肉!‼️座位勁舒服,而且仲有房仔可以包箱👍🏻👍🏻店員又勁好,會主動教我點樣燒啲肉好食啲,really nice😆😆
#kermit食在銅鑼灣