2021-03-19 1547 瀏覽
間唔時想食烤魚,就會約朋友去尖沙咀呢間餐廳。呢到有烤魚,亦都有雞煲,而我個人比較偏愛佢地既烤魚多於雞煲~~~雖然設有自助醬料區,但食呢啲濃味既野,我覺得唔太需要另外既醬料~有需要既客人可以自取~涼拌皮蛋估唔到係水晶皮蛋!好耐無食過啦~調味唔會太咸同辣,醬料入面好似有少少菜甫,多左啲口感亦多左一重香味。涼拌雲耳我最愛既小食之一~唔肥之餘又惹味,會一塊接一塊咁不停食😂原條烤江團魚(酸菜味)我超鐘意食酸菜!!佢地落得好豪爽,有好多酸菜❤️❤️另外條魚有炸過,等魚皮魚肉無咁易散。魚肉依然好滑,魚頭部份超正!不過我成日覺得食烤魚好趕,因為愈煮得耐,魚肉就會愈黎愈老。客人可以自選4個配菜,配菜份量都落得相當之多。羊肉卷呢到既羊肉夠膻,肉質有咬口,但又唔會柴,超推!!每次都會叫~而且同出面相比算係幾平。大大杯雪燕洛神花紅茶可自選甜度同冰量,我通常會叫走甜,可以清一清食濃味野/打邊爐既油膩感,係舒服既!而且佢真係超大杯!絕對夠兩個人一齊飲!

涼拌皮蛋

涼拌雲耳
我最愛既小食之一~唔肥之餘又惹味,會一塊接一塊咁不停食😂

原條烤江團魚(酸菜味)

羊肉卷

大大杯雪燕洛神花紅茶