2015-11-17 936 瀏覽
韓風終於吹到黎葵芳啦,葵涌廣場之外,恒景商場又開左去另一間韓食店,Korean Canteen!價錢算幾親民!good!!食物種類都幾多,新式同傳統既都有,如湯飯/拌飯/冷麵/炒年糕/炸雞等等,我地兩個人叫左三樣食物:1) 豆腐海鮮辣湯($68) -開頭煮得太辣,同店員反映過之後,入番廚房再煮下,辣咪咸味平衡番,鮮味出番黎,好好食!2) 鐵板牛肉- 牛肉冇煮過火,蔬菜仲係爽口,冇驚喜但唔錯。3) 韓辣味炸雞(小) ($28) -甜甜辣辣,上面有d 花生粒,炸粉唔厚,真係食到雞肉唔係淨食炸粉,但係配薯仔而唔係年糕,雖然薯仔都唔差,不過會有少少失望。整體而言,野食唔算大碟,不過質量好,希望佢地可以keep 到啦,日後都會再去食!

2015-11-15
  • 韓辣味炸雞