十幾廿年前,Jollibee(祖)同哈迪斯曾瘋魔香港,熱狗同意粉都係大熱食品,之後兩間食肆相繼結業("祖"執剩環球大廈果間,但長期被賓姐姐佔據),但呢兩年間"祖"又回歸香港,繼之前試過香滑美味炸雞後,今次我又嚟試期待已久嘅熱狗。熱狗餐 $40🥢單買一隻熱狗唔駛廿蚊,但$40一個餐就唔多合理(買完餐先見到熱狗單價),接過餐打開熱狗盒一睇,即刻呆咗😧,隻熱狗細得過份,直頭係嘉頓熱狗包!包口感唔軟熟唔熱不特止,底部仲要乾硬咗,我敢肯定佢哋係烘完再烘🤬⋯⋯至於熱狗腸,味道淡淡但ok;第二主角薯條呢,又係不似預期,又乾又凍又無味(唔怪得有3包茄醬)!明明好多人客架,無理由有呢d質素,成個餐差到一個點,只得汽水叫正常!

熱狗餐 $40🥢

2018-11-24