📌 NN Coffee~西貢每次入西貢都想去啲新咖啡店🤣呢間位於市場街 門面都幾靚😍水泥灰外牆配上淺色木框 感覺像去了日本旅行❤️裝修簡約 環境好relax~一共有兩層 上面嘅座位會比較多食物選擇都算幾多 唔會剩係得輕食或甜品😂但食物質素認真普通 可能咖啡會好啲🤔係我心目中始終 @littlecove.espresso 好食太多 不過長期都要排隊😩1️⃣ 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 $𝟭𝟬𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)賣相豐富 睇落好吸引🤩Bagel 質感好煙韌 下面有塗Cream Cheese入邊有煙三文魚、蕃茄同洋蔥🐟伴碟有沙律菜 味道酸酸甜甜🥗整體味道不錯 屬於正常水準👀2️⃣ 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 $𝟭𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)蟹肉意粉上面有好多火箭菜😗蟹肉份量都算多 味道辣辣地入邊仲有蕃茄 意粉軟硬適中🍝但係食落都係有啲乾 留意只適合一人份量~3️⃣ 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $𝟵𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)賣相好fancy好靚 打卡一流📸但味道認真麻麻 玉桂味又唔重兩塊French Toast上面有忌廉 食落好膩🤭配上士多啤梨、藍莓同爆谷🍓士多啤梨超級酸 爆
📌 NN Coffee~西貢

每次入西貢都想去啲新咖啡店🤣
呢間位於市場街 門面都幾靚😍
水泥灰外牆配上淺色木框 感覺像去了日本旅行❤️
裝修簡約 環境好relax~
一共有兩層 上面嘅座位會比較多
食物選擇都算幾多 唔會剩係得輕食或甜品😂
但食物質素認真普通 可能咖啡會好啲🤔

賣相豐富 睇落好吸引🤩
Bagel 質感好煙韌 下面有塗Cream Cheese
入邊有煙三文魚、蕃茄同洋蔥🐟
伴碟有沙律菜 味道酸酸甜甜🥗
整體味道不錯 屬於正常水準👀

蟹肉意粉上面有好多火箭菜😗
蟹肉份量都算多 味道辣辣地
入邊仲有蕃茄 意粉軟硬適中🍝
但係食落都係有啲乾 留意只適合一人份量~
Crab  Meat  with  Homemade   Spaghetti

3️⃣ 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $𝟵𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)
賣相好fancy好靚 打卡一流📸
但味道認真麻麻 玉桂味又唔重
兩塊French Toast上面有忌廉 食落好膩🤭
配上士多啤梨、藍莓同爆谷🍓
士多啤梨超級酸 爆谷又淋哂😫
Little cove嗰French Toast贏幾條街🥺
French  Toast

4️⃣ 𝗘𝗹𝗱𝗲𝗿𝗳𝗹𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗦𝗼𝗱𝗮 $𝟯𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
梳打係原枝咁上 仲會比一杯冰🧊
炎炎夏日飲一杯梳打很清新
接骨木花味道清香 很解渴😎

5️⃣ 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
外賣杯也是很可愛呢😝
咖啡味道偏向fruity 個人覺得麻麻😂
喜歡酸味的朋友仔應該會鍾意👈🏻
Americano

💡整體嚟講 食物質素略為失望😭
賣相係幾靚 但味道普通冇驚喜😅
去西貢的話還是推介 @littlecove.espresso 同 @kachimushihk 哦!

✄-------------------------✄
整體味道😋: 6.5/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10

🍴: NN Coffee
📍: 西貢市場街47號地舖
🔍: 09:00-18:00(Mon-Fri); 09:00-21:00(Sat-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie西貢