2020-05-06 622 瀏覽
📍Brew Bros Coffee~上環📍上一次介紹咗西環分店,今次就去咗上環分店試吓😍餐廳位於上環街角位,喺上環地鐵站行幾分鐘就到,整體裝橫都係以木系為主調🌳好chill,帶有外國風情🤩店舖主要售賣all day breakfast、咖啡同班戟😋1️⃣ Berries pancake with ice cream $98班戟賣相好唔錯👍🏻食落都幾鬆軟同有蛋香,但係味道方面就冇乜特別😕上面有焦糖醬同蜜糖唔會話太甜,再加上士多啤梨同藍莓🍓食落都幾清新!2️⃣Egg benedict with smoked salmon $108諗住嗌呢啲咁common嘅嘢實冇死,果然冇乜驚喜😂sourdough都幾乾硬下,三文魚份量唔多,水煮蛋好流心🥚食落不過不失啦🙈💡總括而言,上環有好多出色嘅cafe,呢間不至於會令我想再去revisit🤭 不過整體氛圍係有加分,食物方面只屬普通質素🧐#hkhungryfoodie上環#hkhungryfoodie西式#hkhungryfoodiecafe
📍Brew Bros Coffee~上環📍

#hkhungryfoodiecafe