2024-03-20 707 瀏覽
一間以居酒屋形式經營嘅日式餐廳,店內擺滿各式各樣嘅酒,雖然我同朋友都唔係喜愛杯中物,不過,試下佢地嘅日式食物應該都唔錯。首先有精緻嘅燒茄子串,燒過之後嘅茄子,味道變得格外清甜可口,絲滑細膩,令人回味。賣相好吸引嘅係蒜香牛柳粒黑醬油炒飯,食落蒜香及黑醬油勁濃香,互相配合,天衣無縫,而且每啖都食到鮮嫩嘅牛柳粒,飯粒分明,份量十足,令人食過不停,非常滿足。火炙明太子山藥煎更值得推介,大大粒明太子舖滿在煎香嘅山藥上面,喺融化緊嘅狀態下,增添綿密口感,食到惹味又鹹香嘅明太子,零舍有風味,大家一定要試吓。仲有玉子燒,好靚嘅淡黃色又大件嘅玉子燒,上面舖咗木魚絲,好吸引。入口非常幼滑,仲有微微蛋香甜味滲出嚟,十分滋味。再有蒜香厚切牛舌芯串,燒得夠焦香,醃味適中,肉質厚實,咬落好有口感,唔會靭,果然夠新鮮好味呀!特別值得一提,有一男一女嘅服務員,待客有禮,服務體貼,值得欣賞,令我地好想快啲約埋三五知己再嚟一趟!仲有好多酒可以飲!

仲有好多酒可以飲!
2024-03-19