2021-02-28 3296 瀏覽
聽朋友介紹呢間係比較少見食物質素不錯,又可以同貓貓玩下嘅Cafe小店🤗難得星期日放假,就嚟朝聖一下食lunch🤗好彩今次早嚟,唔使排隊就有得入☺️餐牌款式幾多,每一款嘅配搭都幾吸引,選擇困難症又發作😝挪威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律~前菜揀咗野菜沙律,估唔到都幾大碟,適合兩個人share,整碟色彩好繽紛,就好似一個花園一樣😝煙三文魚嘅鹹香配搭牛油果味道好夾,而沙律菜亦夠爽脆多汁,加入酸酸甜甜嘅車厘茄味道十分醒胃~沙律醬嘅份量不會過多,不會搶了Focus,亦都適合on diet人士☺️慢烤美國嫩雞胸配蜜糖芥茉醬~驚喜之作,雞胸煮得出色,最欣賞能夠鎖住肉汁,食落去沒有乾身的感覺,反而像雞柳般嫩滑,外皮煎得香脆,卻不會感到油膩,沾上少少蜜糖芥茉醬更為開胃~配菜加入少量胡椒烘烤,使調味剛剛好~薯蓉亦夠綿密,帶有淡淡薯香 ,整體配搭不錯🥰西班牙海鮮燉飯~好少見Cafe提供西班牙海鮮炒飯,作為炒飯愛好者當然要試一下😌分量足夠兩個人share,每粒飯粒都沾滿了醬汁,粒粒飽滿,調味亦夠充足,海鮮份量亦夠多,有不少蜆肉,蝦肉和青口肉質亦夠鮮甜,個人認為海鮮如果沾多點醬汁味道會更濃郁~洛神紅莓莓乾花茶~食
好彩今次早嚟,唔使排隊就有得入☺️
餐牌款式幾多,每一款嘅配搭都幾吸引,選擇困難症又發作😝

挪威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律~
挪威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律

慢烤美國嫩雞胸配蜜糖芥茉醬~
慢烤美國嫩雞胸配蜜糖芥茉醬

西班牙海鮮燉飯~
西班牙海鮮燉飯

洛神紅莓莓乾花茶~
食完大餐飲杯茶relax一下,淡淡的紅莓香氣滲透在花茶當中,味道帶有少少清甜,亦有減膩的感覺,最欣賞茶壺底有蠟燭不斷助熱,即使午餐去到尾聲花茶仍然保持熱度,不知不覺就享受左一個悠閒的下午~
洛神紅莓莓乾花茶
2021-02-21