2021-12-24 107 瀏覽
📌우리 Wuli~長沙灣呢間韓式cafe算係近排很滿意的店之一🥰位於長沙灣 喺地鐵站都要行八分鐘先到裝修簡潔 有種韓式小清新嘅感覺💛特別係韓式奶黃色嘅門面 打卡一流📸仲加入左聖誕嘅裝飾 很有節日氛圍店內座位都算多 平日去到都可以唔使等位😙環境好舒服 用餐時間75分鐘~設whatsapp訂座 更加係pet-friendly🐶餐牌食物多元化 亦加入左韓式元素十二點至兩點有午市套餐 包熱茶同咖啡☕️食物質素比想像中高 睇得又食得店員服務態度友善 仲有詢問食物的評價😂確實係用心嘅小店 值得再訪!1️⃣ 韓式辣醬魚糕雞肉扁意粉 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗖𝗮𝗸𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗟𝘂𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝘄. 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗛𝗼𝘁 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 $𝟴𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)超級鍾意呢款意粉 用韓國辣醬做醬汁😋配搭特別 味道亦都好出色意粉軟硬適中 份量都有誠意👍🏻識落辣辣地 又有韓式魚糕同雞肉😍味道真係好惹味 完全食到停唔到口👅2️⃣ 阿華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬 𝗢𝘃𝗮𝗹𝘁𝗶𝗻𝗲 𝗖𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵𝘆 𝗦𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 𝘄. 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗗𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴 $𝟳𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)賣相好可愛 熱騰騰送上🤩入邊有阿華田醬 食落唔
📌우리 Wuli~長沙灣

呢間韓式cafe算係近排很滿意的店之一🥰
位於長沙灣 喺地鐵站都要行八分鐘先到
裝修簡潔 有種韓式小清新嘅感覺💛
特別係韓式奶黃色嘅門面 打卡一流📸
仲加入左聖誕嘅裝飾 很有節日氛圍
店內座位都算多 平日去到都可以唔使等位😙
環境好舒服 用餐時間75分鐘~
設whatsapp訂座 更加係pet-friendly🐶
餐牌食物多元化 亦加入左韓式元素
十二點至兩點有午市套餐 包熱茶同咖啡☕️
食物質素比想像中高 睇得又食得
店員服務態度友善 仲有詢問食物的評價😂
確實係用心嘅小店 值得再訪!

超級鍾意呢款意粉 用韓國辣醬做醬汁😋

入邊有阿華田醬 食落唔會覺得乾
但係個人覺得榛子醬味道更為突出🤣
鬆餅很鬆軟 外皮就不太脆
整體味道很不錯 冬天食一流🤙🏻

3️⃣ 𝗖𝗿𝗮𝘇𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟰𝟰 (𝟳/𝟭𝟬)
賣相好澎湃 上面有超級多邪惡嘅cream🤪
朱古力味濃郁 甜度較高
飲晒全杯就會覺得有啲膩👀

4️⃣ 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
呢杯飲品就正正常常
抹茶味冇話好濃郁 味道較淡🍵
甜度適中 奶味較重~

💡整體嚟講 食物質素比飲品高😌

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10

🍴: 우리 Wuli
📍: 長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
🔍: 08:30-19:00 (Mon-Sun)

☟ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie長沙灣