2021-07-18
幾年前分別食過lunch同dinner,自己都好鍾情於呢種有氣氛有歴史嘅餐廳(就好似Amigo咁),所以一直都好想帶屋企人黎食呢間咁有歷史嘅太平山餐廳。襯放假同屋企人上山吸新鮮空氣行下,所以行之前陪我食個lunch。點知咁唔好彩地,7月4號個日,職員話餐廳冷氣壞咗,一場黎到真係想同屋企人食,所以照入去。但諗都冇諗過,咁decent咁有歴史嘅high end路線餐廳,仲要係集團式經營,但咁差management,冷氣壞咗都冇contingency plan風扇都冇。跟住叫個炒飯,因唔食青葱同洋葱,所以叫個侍應走蔥,點知個侍應好多口話「咁即係只係放隻蝦同蛋係上面嘅喎」,心諗你理得我遮,佢都唔知係唔係幫公司倒米,high-end路線竟然有d咁嘅staffs。食物質素比以前差好多,唔值呢個價錢,服務都倒退,黎呢度食只食個情懷。