2022-01-02 241 瀏覽
第一次喺呢間舖頭食飯,睇OpenRice見到啲相都好似唔錯,同朋友就好奇想試吓之後就嚟咗。我同朋友分別叫咗一個雜扒鐵板餐同埋西冷牛扒鐵板餐,佢兩個餐都係包頭盤、主菜同埋甜品,價錢分別$200至$230左右。首先頭盤我哋揀咗一個湯,紅菜頭忌廉湯,佢有一個餐包俾我哋,係蒜蓉包。紅菜頭忌廉湯飲落去有一粒粒紅菜頭粒,味道都可以唔會話好多味精咁。個蒜蓉包就係普通蒜蓉包,但係有啲淋,好凍左。另外主菜方面,雜扒餐嚟到都大份既,雞扒同豬扒啲肉都係好粗糙,同埋配菜西蘭花好鬼硬🥲咬勁耐先爛,好似有少少生咁….之後西冷牛扒餐就正常少少🤏🏻牛扒嘅味都幾出,唔會話食到有雪藏味,但就好多筋😣之後我哋都加咗$28個鹹蛋黃金薯條🍟,個薯條炸得幾脆卜卜,但係啲鹹蛋黃剩係得底層嘅薯條有🙂,唔係每條薯條都會黐到啲。然後嘢飲方面我哋嗌左Cocktail嘅,加$68@1,分別一個鳳梨同埋草莓既cocktail,個名唔係好記得但係飲落去就鳳梨加椰汁加酒精、草莓加椰汁加酒精,普普通通。最後甜品方面,我哋一個餐加咗$38一個所謂雪葩,另外一個就冇加到。所謂嘅雪葩你都係一個朱古力雪糕同埋芒果雪糕,可以喺普通小食舖頭$10三個嗰啲。另外

最後甜品方面,我哋一個餐加咗$38一個所謂雪葩,另外一個就冇加到。所謂嘅雪葩你都係一個朱古力雪糕同埋芒果雪糕,可以喺普通小食舖頭$10三個嗰啲。另外一個甜品係小蛋糕,佢俾咗兩個我哋,係抹茶同埋士多啤梨味,兩個蛋糕嘅味道都好假💀死甜,不過係送嘅就算啦😂

兩個人買單食咗$710左右,你問我抵唔抵食我覺得還好,其實我自己都有食過大快活嗰啲$60左右鐵扒餐,我會選擇食佢哋多啲😂
佢勝在環境坐得都幾舒服唔會話太迫?同埋值得讚嘅其中一個女嘅服務員好主動咁樣同我哋介紹吓餐牌上面嘅嘢,又會好有禮貌咁迎接我哋。但叫我再返去食我就唔會了🙂