2023-09-13
之前有朋友結婚時係呢間酒樓擺酒,個時已經覺得食物好食,而且又睇到海景,所以印象唔錯。前排同屋企人去開the ONE,就同佢地試下!員工服務態度同飲宴時一樣好,就再睇下野食係唔係都一樣好食先😎首先揀左金獎宮爆蝦球,擺盤已經好吸引我地!中間係炸蝦,外脆內彈牙👍,旁邊有炸蝦可夾埋皮蛋,新奇既配搭,但一齊食落又唔奇怪咼😳另外,我地點左個蟹肉烤粉絲,我有時晚餐唔想食飯同麵,就揀粉絲既菜式😛佢用左砂鍋上,保暖好啲,粉絲炒至乾身再配上蟹肉撈均。我地重點左2隻深海大海蝦,每隻約3兩好大隻,可以選擇牛油咖哩煎或美極煎。我地每款做法一隻,食落蝦肉非常鮮甜彈牙,兩樣整法都好香口😋食中菜通常都會點一個菜,我地今次揀左鮮茄鮮淮山浸羽衣甘藍。羽衣甘藍本身就少餐廳有,而且menu講明係本地水耕菜,就更想支持本地菜!用左鮮茄一齊煮,所以唔會太淡,帶啲酸甜味。再加上淮山,口感爽口,豐富左😋