2018-10-14
全日英式早餐$128賣相的擺位睇得出經過精心設計,中心放一堆沙拉菜,再專登將兩片三文魚卷成玫瑰花形,神來之筆!不過亦不得不提如果店方想省一點成本而用少一片三文魚效果定必不能像現在的豐滿,一般英式早餐有的這裡都包括了,只係個人覺得如果Hash Brown 這薯餅能換成其他的薯仔做的小食的話,必定更能令整個All day眼前亮另一個是西班牙黑豚豬鞍扒 $118 煎出清晰坑紋, 肉質以豬柳計算係多汁, 沒什麼脂肪但唔嚡口, 簡單調味, 跟餐的南瓜湯十分出色, 係杰身口之感, 南瓜本身充滿瓜香所以應該無須太多加工已經做出美味的西湯!飲品的拉花似乎係由熟手技工做的, 對這類型嘅cafe 這尤其重要, 啡同奶都各顯特性, 奶溫亦剛好, 有好些cafe 餐廳在仕繁忙時可能叫廚師代勞但大部份效果不理想,完全強差人意居多,而另一天我們到的時候因為已過飯市時間, 只能叫下午茶了, 下午茶價位比午餐平易10-15%當然用料也比較經濟一點,熱香餅漢堡 $68 最好看的是賣相, pancake嘛還不是熱香餅, 口感及味道當然比麥記的佳, 而面頭那兩片如果能選再上乘一點的煙肉片配合的話,效果而更佳老乾媽一口和牛粒
老乾媽一口和牛粒炒意粉 $98 呢個真的不太好吃, 主要是一口牛炒得過時屬死硬派, 老乾媽的味道亦不太特出, 唯一知道師傅係懂得炒意粉的, 可惜....
可惜的還有一樣,係這裡的廁所係用出面嘅酒店大堂的廁所,但那廁所內的味道的確令人印象深刻!唔信可以實地考察一番!