2023-07-08 26 瀏覽
同朋友去咗土瓜灣啟岸嘅WM cafe食嘢嘅經驗啦!我哋揀咗US特選殼飼安格斯西冷,配上一份薯條同埋珍寶日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉意大利粉。安格斯西冷牛扒🥩呢個牛扒係用特別嘅殼飼安格斯牛肉製成,牛扒嘅質地好好,好嫩!肉質鮮美,煮得啱啱好,食落去有種結實嘅感覺,肉味都好濃郁。鍾意食偏熟嘅牛扒,而呢個七成熟牛扒就正啱我嘅口味!佢哋適當地煎香牛扒旁的脂肪令牛扒有啲微微焦香味。薯條炸得啱啱好,仍然熱辣辣嘅,脆身有彈性,一啖落去就好爽。卡邦尼意大利粉🍝呢個意大利粉用嘅日本帶子新鮮,煮得啱啱好,欣賞佢哋卡邦尼醬煮得幾香,濃郁得黎好搭配意大利粉,唔會粉同汁分離,煙肉亦恰好混入了意粉中,每啖都好creamy。不過建議大家盡快享用,以免汁醬太濃厚凍咗會黏性較大。WM cafe係一間好舒適嘅Cafe類型西餐廳,係個好啱同朋友一齊享受美食同埋聊天嘅地方。如果你鍾意食牛扒,我推介你嚟呢度試下佢嘅安格斯西冷牛扒。

安格斯西冷牛扒🥩

卡邦尼意大利粉🍝