每次經過見到蛋糕櫃都好想試, 今日終於去咗試食, 原本我諗住散叫一客加州卷(2件), 但侍應姨姨好細心, 佢話今日星期一叫定食餐係會有得送, 唔駛自己散叫好唔抵, 結果我就試咗個喬麥麵既烏冬, 點解我會咁講呢? 因為呢款烏冬外觀好似喬麥麵, 但查實係叫海藻烏冬喎!溫泉蛋海藻烏冬 - 沙律好新鮮, 生菜好爽口, 加州卷都不錯, 海藻烏冬除咗個外觀似喬麥麵連口質都係一樣, 當然呢款麵係滑身啲, 但真係幾好食高級斯里蘭卡紅茶 - 啲茶其實好快濃, 浸一陣就出晒色, 加上越深色就越濃味, 味道有啲怪怪咁, 有陣香料味咁抹茶窩夫雪糕 - 賣相都好吸引, 抹茶味雪糕都好濃茶味, 窩夫好鬆軟,有啲舖會整到好死實, 但呢到就恰到好處,  碟邊有啲煉奶圍住, 可以用嚟點窩夫, 抹茶味餅乾都好鬆化, 另外仲有粟子蓉, 味道都好濃粟子味總結: 呢到真係值得推介, 有好多甜品都好想試, 下次會再去

2017-09-11