2015-09-15
生日男朋友帶我黎Cafe Charm's 食好野. 6點左右去到唔需要等位. Menu list既野食唔算太多不過仍然有好多好吸引既選擇. 最後決定叫一份沙律,一份Fish & Chips ,一份Burger同埋一倍Matcha Latte.野食黎得好快. 個沙律無記錯既話係叫Waldorf Salad, 佢有d蘋果粒同埋配上鴨胸又清新又惹味. Beer Battered Fish & Chips 黎到個陣嚇親我, 因為佢比起menu張圖大份好多, 3至4個人分都無問題. Fish炸得好脆, 不過食得太多舊就開始覺得有D流. Wagyu Beef既份量反而比想像中細, 2個人分一半就岩岩好. 入面快漢堡比較鬆化, 無以前食開既咁結實, 味道都唔錯. 唯一希望既係再多少少肉汁, 因為今次食既比較乾身. Matcha Latte 唔需要落糖都唔會苦, 抹茶味都幾濃.餐廳既waiter都係以後生仔女為主, 服務比較casual. 不過對整體既印象都唔錯. 最尾waiter提醒話係Instagram post相就可以攞到9折優惠. 可以平d既話幫佢promote少少真係無所謂, 因為佢d野食真
餐廳既waiter都係以後生仔女為主, 服務比較casual. 不過對整體既印象都唔錯. 最尾waiter提醒話係Instagram post相就可以攞到9折優惠. 可以平d既話幫佢promote少少真係無所謂, 因為佢d野食真係值得推介👍🏻