2015-05-03
網上見到呢間餐廳的團購, 二人韓式鐵板餐只需要$148, 見呢個價錢有鐵板牛肋骨, 於是決定前往一試。本來揀左總店, 當訂位的時候才發現團購只能在分店用餐,因為總店已經FULL哂...幸好分店和總店位置相隔不遠。本來訂左18:30, 早左去到, 餐廳內人客不多, 環境都幾舒服和乾淨, 背景播緊D KPOP 既歌~~ 先來的是胡麻玉子沙律和泡菜螺肉沙律各一份, 份量每樣少少, 泡菜夠辣, 螺肉都好好食, 蕃茄和蔬菜都好新鮮, 加埋沙律醬很開胃, 感覺好清新!泡菜餃子烤肉豆腐鍋份量都幾多! (本身以為團購份量會較少)上桌時熱度好夠, 發出吱吱聲和很多泡泡, 賣相很好看, 令人食指大動 入面有魚片, 幾粒餃子, 豆腐, 粉絲, 豬肉 和粟米。 本身是中辣的, 侍應很貼心地提示如果怕辣可以選擇要少辣甚至唔辣! 最後我地都揀左少辣, 始終覺得韓國野要辣辣地先好食! 可能我唔太怕食辣, 少辣又唔太食得出辣味, 喜愛食辣既人可以揀返辣DD~~ 餃子味道很好, 饀料很豐富! 但豬肉個質感就麻麻地...而粉絲就好好食!再來的是海鮮蔥餅, 連埋一支好似係豉油既醬汁一齊上, 本身怕太咸和較喜愛原汁原味, 冇
最後值得一讚係呢度既侍應服務好好! 本人好唔小心跌左隻匙落地, 侍應都好主動幫我執和比個隻新既我食完野之後由好貼心咁奉上牙簽。