2024-08-16 156 瀏覽
這間店由試業初期已經光顧,食物款式新穎,主食甜品味道也很好,所以都去過三次。事隔幾個月,今日有時間於是去重捨美味,點知係大失望!叫咗個小食拼盤,炸脾薯條,雙色雞蛋仔。小食拼盤之前係好好食,現在轉了食物配搭大為失色。之前咖喱汁大魚蛋,個汁好食到用點其他食物食。現在係沙嗲汁小魚蛋,汁唔好食,魚蛋又有怪味。之前蝦頭油燒賣,現在沙嗲汁燒賣,質感係「梅」嘅。煎釀三寶配腐乳好特別好港式,超好食,現在配芝士醬好奇怪,唔點醬就咁食仲好。腸粉,碗仔翅保持水準。口水雞就太辣了。三文魚甜筒,不如之前的炸蝦甜筒。最令人失望係炸雞脾薯條!之前係我未食過咁好味的炸脾,脆卜卜又入味。今日我懷疑係唔係用雞胸肉砌成的雞脾形狀!「鞋」到硬!又冇味,得塊皮有味。簡單來說未食過咁難食嘅炸脾!薯條不過不失啦。雙色雞蛋仔味道可以,但如果想食脆口感就一定唔係,又未到毛巾質感,食完「雞胸扮雞脾」後,什麼都好食。服務一如以往地好,淨係成日急住執嘢,我碗翅未食完,收乜嘢啊。大致上滿意服務。不過去食嘢都係為咗味道,經過今次應該以後不會再去啦。

叫咗個小食拼盤,炸脾薯條,雙色雞蛋仔。