2023-06-09
星期五同朋友食晏,明白多人要排隊,我地要輪候大約4-5張枱,所以我諗住係附近有冷氣既地方等下先,所以問女侍應大概既輪候時間,結果換黎一句:「我地未有枱,你出面等下啊!」出面溫度三十幾度,一句咁既回覆,我地就漫無目的咁等,等幾耐又唔知。去到食野,我地張單有2杯野飲一直遲遲未到,大約半小時,於是叫侍應幫手跟跟。結果同一個女侍應,睇都無睇張單,都無問過我地少左啲咩:「等下啊!我地好多單」就離開左。過左一陣我地再叫返佢,同佢反應已經,所有野都食曬,仲未到,我地個杯野飲叫做xxxxx佢先去check 單,話我地知我地無落到單。其實要等同漏單都唔緊要,但可唔可以比小小工作態度,而唔係由頭到尾都剩係同個客講「要等、要等、到等」其實幫手check單、check位唔係咁難。食物質素同其他侍應都好好,唯獨呢一位女侍應服務態度令我好不滿。