2022-12-25
唔知可做乜下,就係食tea.本身book時打去話無晒聖誕tea set,點知去到又有,應該有人no show啦!本來想叫一set再散叫,不過朋友話照叫,就叫左2set。呢set打卡叫,無乜要求嘅本身。但食落都有驚喜。•聖誕溏心彩蛋,好入味,軟溏心一向最愛,係凍嘅,當冷盤食。•一口凍蝦杯 配 泰式冬蔭公汁,無乜冬蔭公味,講真,小小蕃茄味就有,但隻蟻都彈牙嘅,算新鮮。•海膽青瓜配豬背煙肉小卷焦乜特別,食完都唔知食左乜,只食左青瓜片咁。•黑魚籽配煙三文魚酸蒜蓉包呢個包好脆,三文魚配蒜蓉包一向無得輸。•黑松露蟹籽伴帶子就一般,末去到有腥味,但唔算新鮮,可能放耐左少少啦!致於甜點,•迷你聖誕樹蛋糕,比較甜嘅朱古力mousse.•紅絲絨馬德連呢個唔錯,唔太乾,有淡淡紅絲絨味,咬落都soft嘅。•迷你雪山撻就有莣菓同朱古力味,個撻皮幾好。•迷你薑餅人曲奇硬,唔夠薑味,可能我‘’薑‘’得起。•奶油柑橘迷你杯都ok 佢送冬日聖誕特飲有個朋友叫左杯,聖誕榛子朱古力(熱)。不過入到去有點焗,其他人選凍飲,有杯士多菠蘿梳打特飲同士多啤梨梳打特飲,都調配幾好味,係多冰左D飲完仲成杯冰係到。每一set送一張戶外
本來想叫一set再散叫,不過朋友話照叫,就叫左2set。
呢set打卡叫,無乜要求嘅本身。但食落都有驚喜。
•聖誕溏心彩蛋,好入味,軟溏心一向最愛,係凍嘅,當冷盤食。
致於甜點,
•迷你聖誕樹蛋糕,比較甜嘅朱古力mousse.
•迷你雪山撻就有莣菓同朱古力味,個撻皮幾好。
•迷你薑餅人曲奇硬,唔夠薑味,可能我‘’薑‘’得起。
•奶油柑橘迷你杯都ok
佢送冬日聖誕特飲有個朋友叫左杯,聖誕榛子朱古力(熱)。
每一set送一張戶外即影即有,仲有雪景
嫁,好貼心。整體食物品質不錯。但係。。。上去排隊等𨋢耐,走仲慘,因為𨋢係8至12樓,間嘢8樓,走時部部𨋢滿晒好難入到𨋢,或者部𨋢直落唔開都有,總之用左廿幾分鐘先離開大廈,黎食真係三思,尤其星期五六日