2023-07-29
今次我去左呢間餐廳食晚飯,諗住快快趣食就揀左呢度,佢地餐具同水都係自助既,坐位都算闊,佢地呢度算多元化,小菜,焗飯,鐵板,碟頭飯各樣都有😮我今次叫左個唔咖喱豬扒拼吉列魚柳($63)賣相都好普通,咖喱通常都係配飯,不過我鐘意食意粉就揀左意粉😂 其實呢碟野一個字都形容曬,劣👎🏻👎🏻 首先咖喱汁我冇諗過唔係分開上,豬扒亦都係又乾又韌,魚柳算係好小小咁🤷♂️另一個就叫左家鄉蓮藕馬蹄煎肉餅連一碗飯($73)仲另外加碗燉湯($15)😗 蓮藕餅就還好,但食落唔知點解似芋頭feel🤣 碗湯就係今餐最好既環節,料好多,有菇有肉,個湯都幾入味,真係估佢唔到地唔錯🫣總括黎講,呢間餐廳就叫左周身刀冇張利😪 好似咩都有得食,好多選擇咁,實際就咩都整得唔好食,仲要個價錢唔係話平,我寧願食茶記,茶記會平d但坐就呢度舒服d,貪快唔洗等咪黎食下,但對自己好d就唔好黎食了🫢