2023-10-28 1155 瀏覽
第一次嘗試Regent嘅The Steak House,當日係平日夜晚,8點幾餐廳仲係full house,餐廳氛圍好好,適合情侶紀念日撐枱腳👍特別要讚係職員好專業,就算喺餐廳好忙嘅情況下,都好有耐性介紹不同部位嘅牛排,最後喺職員推薦下,我哋點咗一份T-bone都好建議大家可以問吓職員,因為除咗餐牌上面steak嘅選擇之外,餐廳每日亦都有唔同日數嘅牛俾大家選擇,職員會就你嘅喜好來作推薦餐廳主打食steak,所以質素不用多講,特別牛扒帶少少煙熏味,我個人覺得出面好多西餐廳都好少有不過我覺得最令我驚艷嘅係,餐廳嘅前菜同埋side dishes都好好味,因為我哋當日都點咗好多唔同side dishes,例如mushroom, mashed potatoes同spinach每款都好好食,同埋只需加$98,都好適合一大班人share而前菜我哋點咗Grilled Octopus、Bone Marrow同生蠔,每款都好好食,特別Bone Marrow加上海膽令味道更豐富順帶一提我覺得餐廳職員好friendly同特別「地」,好多時去一啲稍為高檔嘅餐廳,有時會覺得有啲拘謹,但當晚嘅職員好好笑容,會同你有

順帶一提我覺得餐廳職員好friendly同特別「地」,好多時去一啲稍為高檔嘅餐廳,有時會覺得有啲拘謹,但當晚嘅職員好好笑容,會同你有講有笑,所以我幾喜歡呢度嘅氣氛