2019-01-11
今日約了朋友在元朗行街,晚餐朋友提意去緣聚食放題。晚市$238,出糧食豪啲,我們加了$118,生蠔、蟹、 鵝肝多士和黃金大蝦任食。好彩我們早入座,坐低不久已經陸陸續續有人。食物種類非常豐富,刺身、壽司、扒類、拉麵烏冬、火鍋、小食炸物……通通都有。出面雪櫃還有罐裝飲品、雪條任飲任食。食放題當然要先食刺身,三文魚希靈魚新鮮,甜蝦大大隻,帶子鮮甜,最愛象拔貝夠甜夠爽口。火炙和牛壽司,火焰三文魚壽司,燒過很香口。榴槤炸彈必食,熱辣辣,榴槤餡料多又香口 ,一個人已經吃了四粒,芝士年糕炸得剛好,芝士鹹香好食。焦糖3.6牛乳雪糕是我的最愛,小小一個雪糕,加上燒過的焦糖,脆卜卜。加錢的黃金大蝦,大大隻,炸到脆卜卜,炸過的蝦都能做到肉質鮮嫩。加錢的生蠔大大隻很鮮味,蟹腳鮮甜。上餐的速度都快,而且侍應有不停收拾碗碟,不錯。
好彩我們早入座,坐低不久已經陸陸續續有人。
火炙和牛壽司,火焰三文魚壽司,燒過很香口。
加錢的生蠔大大隻很鮮味,蟹腳鮮甜。
上餐的速度都快,而且侍應有不停收拾碗碟,不錯。