2014-03-08
三八婦女節當然要約番妳身邊嘅三八出黎賀一賀佢,我朋友話佢情人節黎過Goodday Cafe食過一次,於是又黎食過。本來係約食tea,但我地約左兩點,佢嘅lunch tike係去到兩點九。反正我地兩個都只係食左早餐,都食得落lunch呀!呢度嘅午餐set有八個course,非常精緻,但男人食就應該會唔飽…不過坐在三個鐘好似都只係見到兩位男士。食物味道不錯。除左沙律醬有點怪怪的;忌廉粟米湯味道不錯但太稀啦;洛神花包係我黎呢度其中一個原因,果然名不虛傳!中間有忌廉好正;甜品我加錢叫左泡芙,穩陣之選;主菜我揀左芝士蕃茄焗香茅豬頸肉飯,開頭有啲擔心芝士同香茅唔match,實情佢冇乜香茅味,豬頸肉口感不錯。飲品方面有蘋果茶,但冇乜果香。只能講有健康嘅感覺啦。順帶一提呢間cafe以婚禮做主題,但位置太窄,坐得不夠舒服,如要開party未必會揀呢度。